Vörös körte, Piros Vilmos körte gyümölcsfa

vörös körte

Piros Vilmos szabadgyökeres körte oltvány Raktárkészlet: 0 db A Vilmoskörte rügymutánsa, gyengébb növekedésű, óta telepíthető Magyarországon. Jelenleg választékbővítő fajta.

Alakja hasonlít az alapfajtához. A gyümölcs fedőszíne teljes éréskor barnáspiros.

vörös körte

Vörös körte egyes évjáratokban és egyes termőhelyeken gond lehet, sőt visszamutálás is előfordul. A fajtának ez a legnagyobb hibája.

vörös körte

Amerikába színstabilabb mutánsa is ismert Bilou. Más 'Vilomos' mutánsok vörös körte alapfajtánál jobban színeződnek, ilyen a 'Rosired Bartlett', vagy a 'Sensation Red Bartlett'. Növekedési erelye hasonló a 'Vilmos' körtéjéhez.

vörös körte

Pollenadói a 'Clapp kedveltje','Bosc kobak'. Hogyan ültessük el őket?

Gyümölcsfák ültetése Talajelőkészítés: Az elültetett gyümölcsfák megeredése és fejlődése a talaj előkészítésétől függ. A korábban szokásos mély ültetőgödrös telepítés nem vált be, ezért jelenleg a sík művelést részesítik előnyben. Két ásónyom mélységig felássuk a felső talajréteget, majd még egy ásónyomra, ha kemény az atalaj.

Lépés - Ássa ki a gödröt Napos, jó vízelvezetésű talajba ültesse őket. Ásson a gyökér átmérőjénél kétszer nagyobb, és 30 centivel mélyebb gödröt, majd lazítsa meg a gödör falait, hogy a növény könnyebben verjen gyökeret.

Aromata de Bistrica Fotó:Nébih Gyümölcse közepes méretű, g tömegű. Leginkább friss fogyasztásra ajánlott. Érési ideje: július végén, augusztus elején Porzói: részben öntermékeny,Nemes Krasszán, Giffard,Mirandino rosso Árpával érő Gyümölcs nagysága: igen kicsi mmszalmasárga, sötétzöld pontokkal ritkán ellátott, a pontok eltűnők, világoszöld udvarral, igen széles, szinte kerekded körte alakú. Gyümölcs húsa: fehér, puha, bőlevű, C-vitaminban gazdag, héja vékony, puha, fénylő.

Lépés - Helyezze el a fát Helyezze a fát a kiásott gödörbe. A szemzés helyének néhány centivel a föld felett kell lennie.

vörös körte

Következő lépésként terítse szét a gyökereket a gödörben, majd ellenőrizze, hogy a fa egyenesen álljon. A vastagabb gyökereket érdemes éles metszőollóval kicsit megmetszeni a jobb eredés érdekében.

vörös körte

Lépés - Töltse vissza a földet Miközben visszatölti a földet, öntsön a földhöz vizet, hogy eltávolítsa a levegőt. Alakítson ki tányérszerű mélyedést a könnyebb öntözhetőség kedvéért. Az ültetés után öntözze meg újból.

vörös körte

Fontos információk