Srácok szájszaga. Kellemetlen szájszag? Van megoldás! | LÁJK Magazin

Rossz a leheletem, mi az oka?

Lassan már itt az első csók ideje, csak az a problémám,hogy rossz a szájszagom és ezzel nem szeretném elrontani az egészet. Fogat minden egyes nap mosok, de úgy látszik, egy belső probléma okozza nálam a gondot.

  1. 10 tipp a rossz szájszag ellen
  2. Gyógyíthatatlan paraziták

Mit csináljak? Kedves Levélíró!

srácok szájszaga

A legfontosabbat megtetted: minden nap srácok szájszaga fogatgondolom, többször is. Van-e esetleg rossz fogad ennek ellenére?

10 tipp a rossz szájszag ellen

Mert ha igen, az is okozhat kellemetlen leheletet, ugyanígy a lerakódott fogkő is. Először a fogorvost kellene felkeresned, ha mostanában nem jártál nála.

srácok szájszaga

Ő megállapítja, hogy van-e fogászati ok a háttérben és szükség esetén a kezelést is elkezdi. Ha mindent rendben talál, akkor gasztroenterológus szakorvoshoz a gyomor-bél rendszer betegségeivel foglalkozik kellene beutalót kérned a háziorvosdtól, mert egyes belgyógyászati betegségek is okozhatnak szájszagot.

srácok szájszaga

Az orvosilag halitózisnak nevezett jelenség rossz lehelet okai kóros folyamatok lehetnek. Ez a kellemetlen szag kiindulhat a szájüregből, a tüdőből, de az emésztőrendszerből is.

A szájüregből eredeztethető szájszagért leggyakrabban a hiányos szájhigiénia tehető felelőssé, de súlyos fogágybetegségek például az így és a fog közötti srácok szájszaga gennytermelő baktériumok szaporodása, fogágygyulladás, parodontitisa csökkent nyáltermelődés, srácok szájszaga lepedékes nyelvvagy a szájüregben kialakult, bakteriálisan felülfertőzött sebek is okozhatnak nálad hasonló kellemetlenségeket.

srácok szájszaga

Amennyiben rendszeres fogmosással, fertőtlenítő szájöblítők egy-két hetes használata után sem múlik a szag, fordulj fogorvoshoz! Nemcsak fogászati oka lehet a rossz leheletnek A szájszag indulhat a légutakból vagy a gyomorból is.

A gyomorszáj elégtelen záródása reflux, rekeszizomsérvvagy bármilyen pangó, gennyes váladék srácok szájszaga tüdőben tüdőgyulladás vagy hörghurut esetén is okozhat nálad rossz leheletet, mint ahogy a krónikus arcüreggyulladás is előidézheti a problémát.

  • A rossz szájszagot a paraziták okozzák! | Healthy, Lockscreen screenshot, Lockscreen
  • Hogyan lehet gyorsan eltávolítani a parazitákat

A rossz szájszag utalhat ugyanakkor előrehaladott máj- vagy vesebetegségre is. Elhanyagolt, vagy fel nem ismert cukorbetegség legjellemzőbb tünete lehet az acetonos-gyümölcsillatú lehelet, ha ilyet tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz.

Honnan tudhatod, hogy a vágyad a szívedből vagy az elmédből fakad fel?

KamaszPanasz a rovat legfrissebb cikkei Miért fáj a…? A leggyakoribb ké Koronavírus: te is segíthetsz! Kapcsolódó cikkek.

Sokakat érint és igen kellemetlen probléma a rossz szájszag. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológus főorvosa azonban olyan emésztőrendszeri betegségekről beszélt, amelyek szintén ilyen tünetet okoznak. Ez utóbbi hosszútávon akár az önbizalmat is alááshatja. Mielőtt bárkit is megbélyegeznénk az elhanyagolt szájhigiénia miatt bár tény, hogy ez gyakori oka a halitosisnakfontos tudni, hogy számos más ok is meghúzódhat a háttérben.

Fontos információk