Sörtés férgek

Sörte férgek

Pseudoceros dimidiatuslaposféreg A sörtés férgek a "féreg" egy elavult Vermes- csoportra utalamelyet Carl Linnaeus és Jean-Baptiste Lamarck használ az összes nem ízeltlábú gerinctelen állatraamelyet ma polifiletikusnak tekintenek.

Eredeti sémájában az állatok a három királyság egyike voltak, VermesInsectaHalakKétéltűekAves és Mammalia osztályokba sorolva. Azóta az utóbbi négyet egyetlen törzsbe, a Chordatába soroltákmíg Insectáját amely magában foglalta a rákokat és pókféléket és Vermes-t átnevezték vagy szétválasztották. A folyamatot ban Lamarck kezdte, aki a Vermes une espèce de chaos-nak egyfajta káosznak nevezte a csoportot, és három új phylára, férgekre, tüskésbőrűekre és polipokra sörtés férgek korallokat és medúzákat tartalmaztak osztották fel.

Fő jellemvonásuk, hogy minden szelvényükön egy pár oldalt kiálló lábcsonk: parapodium képződik; ezeken helyezkednek el a mesteri alkotású sörték, rendszerint több kötegben. Az állatországnak alulról fölfelé számítva negyedik, a Tüskebőrüek és Izeltlábuak között álló, meglehetős széleskörü állatköre, amelybe a többi állatkörökbe be nem osztható állatokat sorolják, de amelyek mindazáltal a többi sörtés férgek többé-kevésbbé átmenetek. Innen van aztán az, hogy a F.

Az akkordok az ősök szerint rendkívül féregszerűek. Informális csoportosítás A A mindennapi nyelvben a féreg kifejezést különféle más élő formákra is alkalmazzák, például lárvákrarovarokraezerlábúakraszázlábúakrahajóférgekre teredo férgek vagy akár néhány gerincesre gerinccel rendelkező lényekrepéldául vakférgekre és caecilianusokra. A férgek több csoportra oszthatók, de technikailag még mindig lebontók.

mitől fél a galandféreg

Ezek közül az első, a Platyhelminthesmagában foglalja a laposférgeketa galandférgeket és a lepkéket. Lapos, szalag vagy levél alakú testük van, elöl szempárral. Néhány parazita.

paraziták kezelése allergia

A második csoportba tartoznak a fonalférgekorsóférgekés a kampósférgek. Ezt a menedéket Nematodának hívják.

pinworms méretek és tól

A fonalférgek mikroszkopikusak lehetnek, például az ecet angolnaférge, vagy több mint 1 méter hosszúak. Nedves földben, mohában, bomló anyagokban, édesvízben vagy sós vízben találhatók.

MÁSODIK REND: Soksörtéjűek (Polychaeta)

Néhány gömbféreg szintén parazita. A guineai féreg például a trópusi országokban élő emberek lábának és lábának bőre alá orrdugulás rossz lehelet. A harmadik csoport a szegmentált férgekből áll, testük szegmensekre vagy gyűrűkre osztva.

Ezek a kis férgek utat találtak a legtöbbbe, ha nem is minden sósvízi akváriumba. Valószínű, hogy akvaristaként eltöltött ideje alatt már vannak vagy össze fognak ütközni ezekkel a lényekkel.

Ezt a menedéket Annelida- nak hívják. Ezek között vannak a földigiliszták és a tenger sörtés férgei.

gyógyszerek a paraziták kezelésében

Ismerős férgek közé tartoznak a gilisztákaz Annelida törzs tagjai. Más sörtés férgek csoportokat férgeknek nevezhetünk, különösen köznyelven. Worms is nevezhetők bélférgekkülönösen orvosi terminológiát, amikor hivatkozva a parazita férgekkülönösen a Nematoda fonálférgek és Cestoda galandférgek.

a szarvasmarha galandféreg megfertőzésének módjai

Ezért a " helmintológia " a parazita férgek vizsgálata. Sörtés férgek egy emberről vagy állatról, például kutyáról vagy lóról azt mondják, hogy "férgei vannak", ez azt jelenti, hogy parazita férgekkeljellemzően kerekférgekkel vagy galandférgekkel fertőzött.

pinwormok egy személyen kívül élnek

A féreghajtás olyan módszer, amely féregirtó szerek beadásával elpusztítja azokat a férgeket, amelyek embert vagy állatot fertőztek meg. Az " ótvar " egyáltalán nem féreg, hanem bőrgomba.

Sörte férgek

A férget sörtés férgek epitetként használtákgyáva, gyenge vagy szánalmas ember leírására. A férgek tápanyagban gazdag vermikompost termelésére is tenyészthetők.

Lásd még.

Fontos információk